Terug naar overzicht

Neem eens een kijkje in de...
Bredaseweg 286 te Tilburg
Vraagprijs: € 595.000,- k.k.

Verkocht

Kenmerken

Type woning:
tussenwoning
Bouwjaar:
1912
Woonopp.:
230 m²
Inhoud:
865 m³
Perceelopp.:
306 m²
Tuin:
achtertuin, voortuin
Alle Kenmerken

Omschrijving

Deze voormalige officierswoning, kan nu uw woning worden! Het is een bijzonder fraai in Jugendstil gebouwd herenhuis en beschikt nog over vele originele details maar ook over het voor nu gewenste comfort. Wat dacht u van een plafondhoogte van 3,2 meter op de begane grond, overal paneeldeuren met glas-in-lood, een voor- en achterkamer gescheiden door en-suite-deuren en bijzonder afgewerkt kozijnwerk. Maar ook een riante en luxe keuken, 2 badkamers, een separate toilet op elke etage en maar liefst 6 slaapkamers. Van de enigszins drukke weg aan de voorzijde merkt u niets aan de achterzijde waar u een royale tuin op het zuiden heeft met grote garage. Kinderen kunnen zelfs in de straat achter de garage rustig spelen.

Bouwjaar: 1912
Inhoud: circa 865 m³
Perceeloppervlakte: 305 m²
Verwarming: cv-ketel, Nefit Topline uit 2012
Warm water: gasboiler
Volledige omschrijving

Toon alle foto's

Kenmerken

Type woning:
tussenwoning
Bouwjaar:
1912
Woonopp.:
230 m²
Inhoud:
865 m³
Perceelopp.:
306 m²
Kamers:
8
Tuin:
achtertuin, voortuin
Garage:
vrijstaand steen
Locatie:
aan drukke weg, in woonwijk
C.V.:
Nefit Topline

Omschrijving

Intro

Deze voormalige officierswoning, kan nu uw woning worden! Het is een bijzonder fraai in Jugendstil gebouwd herenhuis en beschikt nog over vele originele details maar ook over het voor nu gewenste comfort. Wat dacht u van een plafondhoogte van 3,2 meter op de begane grond, overal paneeldeuren met glas-in-lood, een voor- en achterkamer gescheiden door en-suite-deuren en bijzonder afgewerkt kozijnwerk. Maar ook een riante en luxe keuken, 2 badkamers, een separate toilet op elke etage en maar liefst 6 slaapkamers. Van de enigszins drukke weg aan de voorzijde merkt u niets aan de achterzijde waar u een royale tuin op het zuiden heeft met grote garage. Kinderen kunnen zelfs in de straat achter de garage rustig spelen.

Bouwjaar: 1912
Inhoud: circa 865 m³
Perceeloppervlakte: 305 m²
Verwarming: cv-ketel, Nefit Topline uit 2012
Warm water: gasboiler

Algemeen

Begane grond:
Via een prachtig portaal komt u door een klapdeur in de statige hal. Vanuit hier is er toegang tot de voorkamer, de keuken, de toiletruimte, de kelder en de trapopgang. Het portaal is afgewerkt met stuukwerk en heeft een lambrisering van marmer. Het plafond heeft een platte sierlijst en op de vloer ligt een gezoete natuurstenen tegel. De pui bestaat uit panelen met veel glas-in-lood en een fraaie detaillering. In de hal ligt een authentieke granito vloer. Wanden en plafond zijn gestuukt, waarbij het plafond is voorzien van een platte sierlijst.

Onder de trap bevindt zich de entree van de kelder. Hierin treft men de groepenkast, voorzien van 11 groepen (waaronder een 3-fasegroep). Beneden is de kelder verrassend ruim met een stahoogte van 1,80 meter.

Naast de kelder is de toiletruimte gelegen. Deze is voorzien van een toilet en een wastafeltje. Op de vloer liggen grijs gemêleerde tegels, de wanden zijn deels afgewerkt met een originele wandtegel met stuukwerk erboven.

De woonkamer bestaat uit een voor- en een achterkamer, gescheiden door een kastenwand met tussenin en-suite-deuren en aan beide zijden kasten, voorzien van fraai houtsnijwerk. De voorkamer is vanuit de hal te bereiken en is ruim 23 m². De voorzijde heeft een verdiepingshoge erker bestaande uit 3 raampartijen. Het zijn schuiframen met een bovenraam van glas-in-lood. Het betreft nu nog enkel glas maar op het moment dat u eigenaar bent, is hier, geheel in stijl, HR-beglazing geplaatst en voorzetramen ter plaatse van het glas-in-lood. De schouw in de voorkamer is functioneel. In de kast naast de hal treft men de gasmeter.

De achterkamer is ook nog eens ruim 24 m² groot en ook deze ruimte heeft een schouw. Echter, deze schouw is niet meer functioneel. De achterpui bestaat nagenoeg geheel uit glas. Twee openslaande deuren, met daarnaast twee dezelfde kozijnen, leiden naar de tuin. De bovenramen bestaan geheel uit glas-in-lood. Zowel de voor- als de achterkamer zijn afgewerkt met een Afzelia visgraat parketvloer. Alle wanden zijn gestuukt en zo ook het plafond. Het plafond is daarnaast nog afgewerkt met een platte plint langs de randen en welke zich als soort van ornament naar het midden toe uitbreidt.

De keuken is bereikbaar vanuit de hal en vanuit de achterkamer. De keuken is aan de achterzijde met ruim 2 meter uitgebouwd. Het serredak dat hier is geplaatst, geeft veel lichtinval. Er staat een lang keukenblok opgesteld voorzien van greeploze deuren en een dik natuurstenen aanrechtblad (Belgisch Arduin). Aan apparatuur treft u hier een 6-pits gasfornuis met oven (Smeg), afzuigschouw, koel-vriescombinatie en vaatwasser. De keuken is modern afgewerkt met een donkere tegelvloer, gestuukte wanden en een gestuukt plafond. Vanuit de uitbouw van de keuken is de tuin bereikbaar en de bijkeuken.

De bijkeuken is voorzien van de aansluitingen voor de wasapparatuur en tevens hangen hier de cv-ketel en de gasboiler. Ook is er een wasbak aanwezig, verwarming en ramen. Er ligt een gietvloer en de wanden en het plafond zijn voorzien van stuukwerk.

Eerste verdieping:
Aan de lange overloop grenzen 3 slaapkamers, een toiletruimte en de badkamer. De overloop is voorzien van een mooie laminaatvloer met v-groef, gestuukte wanden en een gestuukt plafond. De toiletruimte is voorzien van een toilet en afgewerkt met een tegel op de vloer, deels betegelde wanden welke overgaan in een gestuukte wand en eveneens een gestuukt plafond.

Slaapkamer 1 ligt op het zuiden en heeft veel ramen met bovenramen van glas-in-lood voorzien van een land-schapstafereel. De kamer is maar liefst 24 m² groot en is afgewerkt met een mooie v-groef laminaatvloer, gestuukte wanden en een gestuukt plafond met platte afwerkplint. Deze kamer is nog voorzien van de originele schouw (niet in gebruik).

Slaapkamer 2 ligt aan de noordzijde en heeft openslaande deuren naar het balkon. De bovenramen zijn ook hier weer voorzien van glas-in-lood. Er is een vaste schuifkastenwand aanwezig en een schouw met houtsnijwerk uit 1942. Op de vloer ligt parket in een blokpatroon. De wanden zijn gestuukt en ook het plafond. Het plafond heeft daarnaast weer de platte afwerkplint welke doorloopt naar het midden. De kamer is ruim 20 m².

Slaapkamer 3 ligt eveneens aan de voorzijde en is met 6 m² wat kleiner. Hier ligt laminaat op de vloer en zijn de wanden en het plafond gestuukt. De inbouwkast is open gemaakt maar heeft op hoogte nog een kastfunctie. Hierin treft u een extra boiler voor de 2e badkamer. Wanden en plafonds zijn gestuukt en op de vloer ligt een laminaatvloer. Bij beide kamers worden de kozijnen nog vervangen voor nieuwe kozijnen met HR beglazing en waarbij de glas-in-lood ramen een voorzetraam krijgen. Belangrijk hierbij is dat de uitstraling gelijk blijft.

De badkamer is in 2013 compleet vervangen en is nu voorzien van een heerlijk ligbad, een inloopdouche met extra lange douchewand en een dubbele wastafel. Op de vloer ligt een houtlook tegel voorzien van vloerverwarming, de wanden zijn betegeld, waarvan delen zijn voorzien van mozaïek. Het plafond is gestuukt.

Tweede verdieping: Het is bijzonder bovenkomen op de tweede verdieping met boven de trapopgang een dakraam voorzien van glas-in-lood. Deze verdieping heeft ook weer 3 slaapkamers, een toiletruimte en een badkamer. Ook hier treft u weer originele paneeldeuren en fraai houtwerk. De overloop is afgewerkt met een v-groef laminaatvloer, gestuukte wanden en een gestuukt plafond.
De toiletruimte is voorzien van een toilet en afgewerkt met een tegelvloer, deels betegelde wanden met stuukwerk erboven en een gestuukt plafond.

Slaapkamer 4, circa 19 m², ligt aan de zuidzijde en heeft naast het raam ook openslaande balkondeuren naar het zonnige balkon van 1,5 meter diep en 6,5 meter breed. De slaapkamer is afgewerkt met een v-groef laminaatvloer, vezelbehang op de wanden en een gestuukt plafond.
Slaapkamer 6 ligt naast deze kamer en is wat kleiner met 6 m². De afwerking is gelijk aan slaapkamer 4.

Slaapkamer 5 ligt aan de voorkant en heeft ook weer een behoorlijk oppervlak met 20 m². Charmant detail is de gevel welke hier in een punt toe loopt. De twee glas-in-lood bovenramen vormen dezelfde driehoek. Ook deze ramen worden nog vervangen voor HR-beglazing en voorzetramen. De kamer heeft nog een fijne en royale kastenwand met schuifdeuren. De kamer is afgewerkt met een laminaatvloer, stuukwerk op de wanden en een gestuukt plafond met platte afwerkplint.

De tweede badkamer is in 2009 gerealiseerd en heeft een inloopdouche met glazen wand en een vaste wastafel met onder hangend meubel. Er ligt een tegelvloer, de wanden zijn aan de ene zijde betegeld en aan de andere zijde gestuukt. Het plafond is gestuukt en voorzien van inbouwverlichting. De ruimte heeft een dakkapel met open slaande ramen.

Buiten:
De woning heeft aan de voorzijde nog een voortuin van 5 mtr diep voorzien van sierbestrating, diverse planten, een boompje en omsloten door een haag met open poort.
De achtertuin is 29 mtr diep en bestaat uit een heerlijk terras naast de uitbouw, een houten veranda achter de uitbouw, een verlaagd gazon met borders aan de zijkant achter de veranda en als laatst nog een verhoogd terrasdeel, deels afgescheiden door een schutting met hierachter de garage van circa 39 m² groot.
De garage is voorzien van een 3-fase aansluiting, water, een elektrische garagedeur en een gewone deur en bereikbaar via de Therese Schwartzestraat.

Locatie

Hart van Brabant Makelaardij Pand

Ons kantoor: Villa Constance

Hart van Brabant Makelaardij
Spoorlaan 432
5038 CX Tilburg
T 013 - 5 835 000
info@hartvanbrabantmakelaardij.nl
Whatsapp: 06 - 4584 0019

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30
Dinsdag geopend tot 20:00
Zaterdag: 09:30 - 13:00

Voldoende parkeergelegenheid achter ons kantoor.