Welkom bij Hart van Brabant Makelaardij.

Op zoek naar dé perfecte woning? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Of het nu een woning is uit ons eigen aanbod van bestaande of nieuwbouw-woningen, of dat wij samen met u actief op zoek gaan naar uw nieuwe woning? Samen vinden we de geschikte woning.

Aarzel dus niet en kom bij ons langs of bel ons. Wij zijn u graag van dienst.

Laatste nieuws:

19 april:

Wij wensen u prettige paasdagen. 

11 april:

Vandaag tussen 16:00 en 20:00 'proefwonen Wijhof'. U komt toch ook?

10  april:

NVM publiceert marktcijfers 1e kwartaal

Het 1ste kwartaal van 2014 laat voor het eerst in drie jaar een lichte prijsstijging zien. De huizenprijzen liggen 1,2% hoger dan een jaar geleden. Vorig kwartaal was er nog sprake van een lichte prijsdaling van -0,8%.
NVM-voorzitter Ger Hukker: “Omdat de prijzen de afgelopen kwartalen steeds minder hard daalden, kondigde het einde van de prijsdaling zich al aan. Prijsherstel heeft nu zijn intrede gedaan maar er zijn regionaal en bij de verschillende huistypes grote verschillen.”
Het aantal woningverkopen zit voor het derde achtereenvolgende kwartaal in de lift. NVM-makelaars verkochten in het 1ste kwartaal van 2014 24.360 woningen (naar schatting 32.700 in de totale markt).
Dat is maar liefst 41,5% meer dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden, maar dat kwartaal was volgens Hukker “vanwege veranderde regels rond de hypotheekverstrekking het absolute dieptepunt in aantal verkochte woningen. Het toegenomen consumentenvertrouwen, betere economische vooruitzichten en de lage rente leiden tot het aantrekken van de woningmarkt.”
Bekijk hier de marktcijfers van de regio Tilburg.

05 april:

Vandaag is de voorjaarseditie van de NVM Open Huizen Dag

31 maart:

Maandelijkse nieuwsbrief

Lees hier de nieuwsbrief van de maand maart.

28 februari:

Maandelijkse nieuwsbrief

Lees hier de nieuwsbrief van de maand februari.

31 januari:

Maandelijkse nieuwsbrief

Lees hier onze eerste nieuwsbrief van 2014.

11 januari:

Sneak Preview

We starten binnenkort met de verkoop van diverse leuke woningen en appartementen

Neem hier alvast een kijkje in ons nieuwste aanbod!

09 januari:

NVM 4e kwartaalcijfers: Woningmarkt veert op met sterke regionale verschillen

De woningmarkt heeft in 2013 een opmerkelijk herstel laten zien, waarbij sinds het dieptepunt in het 1e kwartaal elk opvolgend kwartaal een groei in het aantal verkopen heeft laten zien. In het 4e kwartaal van 2013 zijn door NVM-makelaars 27.018 woningen verkocht (naar schatting 36.300 in de totale markt). Het is daarmee het beste kwartaal sinds medio 2008 de crisis uitbrak. Het aantal transacties op jaarbasis bij NVM-makelaars komt in 2013 uit op 87.404, een stijging van 2,2% t.o.v. 2012 (schatting totale markt: 117.000).
De transactieprijs van de gemiddeld verkochte woning is in het 4de kwartaal 2013 opvallend sterk gestegen, met 1,5% ten opzichte van een kwartaal eerder. De prijzen liggen nog wel 1,1% lager dan vorig jaar, maar de prijsdaling gaat steeds minder snel. Gemiddeld wordt een woning voor 207.000 euro verkocht. De lage rente en vooral het toegenomen consumentenvertrouwen, waarschijnlijk mede als gevolg van de relatieve politieke rust, is de voornaamste oorzaak van de ‘opverende’ markt eind 2013. Dit meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in haar analyse van de woningmarkt over het vierde kwartaal van 2013*.
Bekijk hier de markcijfers van de regio Tilburg.

04 januari:

in 2014 elke zaterdag een Sneak Preview

Als eerste op de hoogte zijn van het nieuwste aanbod? Vanaf nu bieden wij elke zaterdag een 'Sneak Preview' van het aanbod dat binnenkort officieel te koop komt.

Kijk snel hier voor de eerste Sneak Preview.

21 december:

Actie Vrij-op-Naam-Weken verlengd!

Wegens groot succes is zijn de Vrij-op-Naam-Weken verlengd tot en met 31 december aanstaande. Profiteer dit jaar nog van de mogelijkheid om Vrij op Naam te kopen. Kom kijken  en ervoor de Vrij-op-Naam-Weken.
Klik hier voor de deelnemers aan de actie.

20 december:

Nieuwsbrief

Onze laatste nieuwsbrief van het jaar is uit! Lees hem hier.

30 november:

Nieuwsbrief

De maandelijkse nieuwsbrief is weer verschenen. Lees de nieuwsbrief hier.

22 november:

De Vrij-op-Naam-Weken zijn gestart!

In de periode tussen 22 november en 22 december is een gedeelte van ons aanbod vrij op naam te koop. U betaalt dus onder meer GEEN overdrachtsbelasting.
Open Huis
Alle deelnemende woningen en appartementen zijn op zaterdag 30 november tussen 11:00 en 13:00 vrijblijvend te bezichtigen.
Laat deze kans niet aan u voorbij gaan en ervaar de vrij op naam weken!
Klik hier voor alle deelnemers.

12 juli:

Woningmarktcijfer 2e kwartaal

De woningmarkt heeft zich in het tweede kwartaal van 2013 redelijk hersteld na het slechte eerste kwartaal van het jaar. Het aantal door NVM-makelaars verkochte woningen komt uit op 20.600, en op ongeveer 27.900 in de totale markt. Daarmee liggen de verkoopaantallen 19,8% hoger dan in het eerste kwartaal van 2013. De woningprijzen zijn dit kwartaal met -0,3% nauwelijks gewijzigd ten opzichte van het vorige kwartaal. De prijzen liggen vergeleken met een jaar geleden nog wel 5,3% lager, maar dalen dus steeds minder snel. De verkoopprijs van de gemiddelde woning in Nederland ligt nu op 205.000 euro. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in haar (voorlopige) analyse van de woningmarkt over het tweede kwartaal van 2013.
Voor het eerst sinds tijden durft de NVM weer te spreken over mogelijk herstel van de woningmarkt. NVM-voorzitter Ger Hukker: “In absolute getallen is dit weliswaar het slechtste tweede kwartaal sinds het uitbreken van de crisis, maar toch zijn we voorzichtig optimistisch gestemd. We zien dat het aantal verkopen behoorlijk aantrekt, terwijl het aanbod nieuwe woningen op de markt afneemt. Ook vlakt de daling van de prijzen gaandeweg af.”
Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker maken de NVM-cijfers over het tweede kwartaal van dit jaar duidelijk dat de bodemprijs van de woningmarkt steeds meer in zicht komt. Hij voorziet ook betere tijden omdat koopwoningen steeds beter betaalbaar worden en omdat het aantal te koop staande woningen zich stabiliseert.
Bekijk hier de marktgegevens met betrekking tot de regio Tilburg.

03 juli:

Project buitenhof nu echt van start

Zaterdag 29 juni is de verkoop gestart van 33 woningen in het eerste deelplan van nieuwbouwwijk Koolhoven-Buiten: Buitenhof. Onder grote belangstelling van ruim 200 bezoekers werden de brochures en prijslijsten gepresenteerd. Inschrijven met voorkeur voor één van de bouwnummers in plan Buitenhof kan t/m woensdag 10 juli 2013.

29 juni:

Vandaag: zaterdag 29 juni start verkoop Koolhoven Buiten

Kom zaterdag 29 juni aastaande tussen 11:00 en 13:00 naar OBS Koolhoven (Koolhovenlaan 1a).
De nieuwe stadsuitbreiding Koolhoven in Tilburg bestaat uit Koolhoven-West ('tuinstad van de 21e eeuw') en Koolhoven-Buiten ('wonen in de natuur'). In de afgelopen jaren is Koolhoven-West grotendeels gebouwd met ca. 1.300 woningen. In Koolhoven-Buiten worden negen groene woongebieden ontwikkeld (waaronder Buitenhof) met in totaal zo'n 530 woningen. De groene leefomgeving is onderdeel van een beschermd natuurgebied.
Buitenhof is het eerste deelplan van Koolhoven-Buiten en bevindt zich aan de westzijde van het plangebied. Hier worden ongeveer 95 nieuw woningen gerealiseerd.
U woont al in Buitenhof vanaf € 179.000,- vo.n. Naast tussenwoningen is het aanbod zeer divers. Van zeer royale hoekwoningen tot semi-bungalows en van ruime twee-onder-een-kap-wonnig tot heerlijk vrijstaand.
Bekijk hier de diverse woningentypen.

19 juni:

Nieuwsbrief; speciale editite!

Vandaag is onze maandelijkse nieuwsbrief weer verschenen.
Deze edititie staat speciaal in het teken van Project W en start verkoop van de eerste woningen in Koolhoven Buiten.
Lees de nieuwsbrief hier.

12 juni:

Zaterdag 22 juni: Project W.

Volgende week zaterdag 22 juni van 11:00 tot 13:00 houdt Hart van Brabant Makelaardij een eigen open huizen dag genaamd Project W. Bij circa 25 woningen en appartementen bestaat dan de mogelijkheid om deze vrijblijvend én zonder vooraf een afspraak te maken van binnen te bekijken.
Tevens bestaat er de mogelijkheid om tijdens Project W. ons kantoor te bezoeken om uw vragen neer te leggen bij een makelaar of hypotheekadviseur.
Klik hier voor meer informatie.

31 mei:

De maandelijkse nieuwsbrief is weer uit

Lees de nieuwsbrief hier.


18 mei:

Laat uw eigen droomwoning schetsen!

In Koolhoven te Tilburg zijn nog slechts 12 prachtig gelegen
vrije bouwkavels te koop.

Kiest u voor een eigen ontwerp (vrijstaand of 2-onder-1-kap) of voor het gemak van een woning van Brummelhuis?

Kom zaterdag 25 mei naar de inloopdag en schets alvast samen met de aanwezige architect of Brummelhuis uw droomhuis.

Locatie: infocentrum Koolhoven
Tijd: 11:00 tot 14:00

Om 12:00 een speciale 'meet en greet' voor belangstellenden voor het realiseren van een tweekapper.

10 mei:

Uw NVM-makelaar

Dit weekend wordt de makelaarskrant "Uw NVM-makelaar" in de regio Tilburg weer huis aan huis verspreid. In deze krant staat onder andere een selectie van het huidig aanbod vermeld van zowel bestaande als nieuwbouwwoningen.

Klik hier voor het aanbod van ons kantoor dat vermeld staat in de krant.

29 april:

Onze maandelijkse nieuwsbrief is weer uit

Klik hier om de nieuwsbrief te lezen.

6 april:

Vandaag NVM Open Huizen Dag van 11:00 tot 15:00
 

29 maart:

Nieuwsbrief maart

Vandaag is onze maandelijkse nieuwsbrief weer verschenen.
Lees de nieuwsbrief hier.


17 maart:

Hypotheek & Wonen wordt De Hypotheekshop!

Sinds 2006 hebben wij een samenwerking met Hypotheek & Wonen. Wij bemiddelen bij de aan- en verkoop van woningen, zij geven hypotheekadvies. Een goede en prettige samenwerking die, mede doordat we in hetzelfde kantoor zitten, bijdraagt aan ...het optimaal laten verlopen van een aan- of verkooptraject.
Sinds kort heeft Hypotheek & Wonen aansluiting gezocht bij De Hypotheekshop. Uiteraard blijft de samenwerking met ons kantoor bestaan. Door deze aansluiting zijn de adviseurs nog beter in staat om tot een goed, deskundig en betaalbaar advies te komen.
Wilt u weten wat De Hypotheekshop voor u kan betekenen? Aarzel niet en maak een vrijblijvende afspraak.

01 maart:

Onze maandelijkse nieuwsbrief is weer uit

Lees hier de nieuwsbrief februari 2013.

25 februari:

De WOZ-aanslag is weer binnen

De afgelopen week is bij iedereen weer de WOZ-aanslag op de bus gevallen. Het verdient aanbeveling om goed naar de vastgestelde WOZ-waarde te kijken aangezien deze als grondslag voor vele heffingen geldt. Denkt u dat de waarde te hoog is? Wij helpen u graag met het maken van bezwaar.
BEREKEN HIER UW VOORDEEL:
Klik hier voor meer informatie.

23 februari:

Uw NVM-makelaar

Dit weekend verschijnt huis-aan-huis de nieuwe editie van Uw NVM-Makelaar. De krant met een selectie van het huidige aanbod in Tilburg en omgeving.

8 februari:

Tilburg wordt Kruikenstad

Vanaf zaterdag 9 februari heet Tilburg voor 4 dagen Kruikenstad.

Tijdens deze dagen is ons kantoor gewoon geopend met uitzondering van maandag (hele dag gesloten) en dinsdag (geopend tot 17:30).

Vanaf woensdag 13 februari zijn we weer op de reguliere tijden geopend.

En dègge bedankt zèèt, dè witte.

2 februari:

Officiële handeling De Stadswachter verricht door Burgemeester Noordanus

Op vrijdagmiddag 1 februari heeft Burgemeester Noordanus het officiële startschot gegeven voor de bouw van De Stadswachter.
De Stadswachter bestaat uit ruim 90 appartementen, waarvan 30 in de koopsfeer. Luxe en comfort zijn de kernwoorden voor deze fraaie appartementen die tevens allemaal over een zeer royaal balkon en prive berging en parkeerplaats beschikken.
Kijk hier voor meer informatie over dit bijzondere project.

31 januari:

Nieuwssbrief januari

Vandaag is onze - vernieuwde - nieuwsbrief verschenen. Lees hem hier.

10 januari:

Woningmarktcijfers 4e kwartaal 2012

Vandaag publiceerde de NVM de (voorlopige) cijfers over het 4e kwartaal 2012. De invoering van de nieuwe hypotheekregels per 1 januari 2013 heeft veel kopers doen besluiten om in het laatste kwartaal hun slag te slaan. Ze hebben willen profiteren van de gunstige regels en de lagere woonlasten onder het oude regime. In de nieuwe situatie moet een hypotheek namelijk binnen 30 jaar worden afgelost om voor hypotheekrenteaftrek in aanmerking te komen, terwijl voorheen 50% aflossingsvrij mocht worden geleend. Vooral starters hebben daarom in het laatste kwartaal een woning gekocht, zodat ze de fiscale voordelen van de oude regeling genieten.
Lees hier meer over de cijfers.

05 januari:

De eerste verkoop van het jaar is gerealiseerd!

21 december:

De laatste nieuwsbrief van 2012

De laatste nieuwsbrief van het jaar is uit. Lees de nieuwsbrief hier.

20 december:

Koop verstandig; koop met een aankoopmakelaar!

Bij de koop van onderstaande woningen traden wij op als aankoopmakelaar.
Wat is een aankoopmakelaar? Klik hier voor meer informatie.

04 december:

Maandelijkse nieuwsbrief

Onze maandelijkse nieuwsbrief is weer uit. Deze maand aandacht voor de nieuwe regels omtrent hypotheken in 2013. Lees de nieuwsbrief hier.


24 november:

Funda presenteert: makelaarsbeoordelingen

Sind kort kunnen opdrachtgevers van makelaars een beoordeling geven over hun makelaar. Na afloop van het verkooptraject worden deze mensen benaderd. Benieuwd naar de eerste beoordeling over Hart van Brabant Makelaardij? Bekijk de beoordeling hier.

10 november:

Het is het zaterdag 10 november en tijd voor Project W

Klik hier voor meer informatie!

 
01 november:

Nieuwsbrief

Lees hier de laatste editie van onze maandelijkse nieuwsbrief.


29 oktober:

Akkoord over regeerakkoord

De politieke partijen VVD en PvdA zijn het eens geworden over de vorming van een nieuwe regering. Dit is vandaag bekend gemaakt. Tevens is daarbij het 81 pagina's dik regeerakkoord gepresenteerd.
In het regeerakkoord is afgesproken dat in de periode tussen 2014 en 2028 de renteaftrek wordt zeer geleidelijk aan wordt teruggebracht naar maximaal 38%.
Eerder dit jaar is al besloten dat vanaf 2013 alleen recht op hypotheekrenteaftrek is indien er bij een nieuwe hypotheek gekozen wordt vooraflossen middels een annuïteit.
Lees hier het hele regeerakkoord.

21 oktober:

Goede opkomst op eerste Tilburgse kavelmarkt

Afgelopen zaterdg was het gezellig druk op de kavelmarkt die de Gemeente Tlburg heeft georganiseerd. Ondanks mindere tijden zijn er toch voldoende mensenop zoek naar een nieuwe woning.

15 oktober:

7 aanbevelingen voor politiek Den Haag

Gezien de dramatische woningmarktcijfers over het derde kwartaal en met het oog op de kabinetsformatie en de behandeling van de Rijksbegroting 2013, roept de NVM informateurs, onderhandelende partijen en de Tweede Kamer op tot het nemen van de volgende zeven maatregelen.

klik hier voor de 7 aanbevelingen!

11 oktober:

Woningmarktcijfers 3e kwartaal

et derde kwartaal 2012 was, zoals verwacht, een slecht kwartaal voor de woningmarkt. Het aantal transacties ligt 17,2% lager dan een kwartaal eerder. Ook de dalende trend in de transactieprijzen zet zich verder door. Een gemiddeld verkochte woning in Nederland kende een verkoopprijs van € 209.000, een prijsdaling van 2,2% in vergelijking met een kwartaal eerder. De gemiddelde woning werd dit kwartaal in 158 dagen verkocht. Dat blijkt uit de nieuwste, voorlopige kwartaalcijfers van de NVM.
De negatieve trend komt niet als een verrassing: kopers hebben afgewacht als gevolg van de onzekerheid rondom de toekomst van de woningmarkt en de verkiezingen in september. Voor het vierde kwartaal verwacht de NVM een tijdelijke opleving, omdat veel starters nog willen profiteren van de huidige hypotheekregels, die zoals het er nu naar uitziet vanaf 1 januari 2013 aanzienlijk minder gunstig worden.
Het derde kwartaal is altijd een relatief minder goed kwartaal: gemiddeld telt een derde kwartaal 5,4% minder transacties ten opzichte van het tweede kwartaal. Dat dit percentage nu slechter is, is voor een groot deel te wijten aan de onzekerheid over de toekomst van de woningmarkt, waardoor consumenten afwachten. NVM-voorzitter Hukker: “De onzekerheid zorgt voor stagnering op de woningmarkt. Zowel kopers als verkopers nemen een afwachtende houding aan. Het tweede kwartaal kende bovendien een tijdelijke opleving, omdat kopers onzeker waren over het voortduren van het verlaagde overdrachtsbelastingtarief van 2% en voorsorteerden door te kopen. Die transacties mis je in het 3de kwartaal, waardoor dat er slechter uitziet.”
Bekijk hier de marktgegevens van de regio Tilburg.

02 oktober:

informatiebijeenkomst KADE16

Uniek in Tilburg. 16 nieuwbouw fabriekswoningen gelegen aan het Lourdesplein. Waarbij uzelf samen met de architect aan de tekentafel mag zitten om de woning vorm te geven. De diepte van de woning, gevelindeling, materialen, vloeren, (tussen)wanden en nog veel meer is naar wens indeelbaar.
Afgelopen maandag was er over het project een informatieavond. Tijdesn deze avond hebben belangstellenden van gedachten kunnen wisselen met onder meer de projectontwikkelaar en de archtect.
Voor meer informatie over dit project klikt u hier.

01 oktober:

NVM Open Huizen Dag goed bezocht.

Afgelopen zaterdag is er goed gebruik gemaakt om de deelnemers aan de NVM Open Huizen Dag te bezoeken. De opkomst was net als tijdens de voorjaarseditie meer dan prima te noemen. Momenteel staan er ook al vervolgafspraken gepland. We spreken dus van een geslaagde dag.

12 september:

Koolhoven-Buiten

Aan de westkant van Tilburg verrijst binnenkort de nieuwbouwwijk Koolhoven-Buiten. Buitenhof is één van de negen woongebieden in de nieuwe wijk. Heel kenmerkend voor Koolhoven-Buiten is het 'wonen in de natuur'. Het landschap heeft een uitgesproken karakter met de robuuste en weel-derige Dongevallei en de bosgebieden
Kijk op de website voor meer informatie.

04 september:

Nieuwsbrief augustus

Lees hier onze laatste nieuwsbrief.

27 augustus

Open Huis

Open huis ja of nee? Check het via onze speciale pagina www.hartvanbrabantmakelaardij.nl/open_huis

01 augustus:

Nieuwsbrief juli

Lees hier onze laatste nieuwsbrief.


12 juli:

Lichtpuntjes op de woningmarkt in het 2e kwartaal

Het tweede kwartaal van 2012 kende een opleving van de woningmarkt. Er werden 20,2% meer woningen verkocht dan in het voorgaande kwartaal. De verkoopprijs van de gemiddelde verkochte woning daalde licht met 0,7% ten opzichte van het vorige kwartaal. Gemiddeld wordt een woning voor € 215.000,- verkocht. Dat blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).* De NVM is blij met de opleving, maar ziet nog geen aanwijzingen voor structureel herstel. Ger Hukker, voorzitter NVM: “We constateren dat in het tweede kwartaal aankopen naar voren zijn gehaald vanwege de aanvankelijke onzekerheid over de overdrachtsbelasting. Maar ook zien we een nieuw realisme in de markt. Mensen zetten hun huis scherper te koop, waardoor de markt in beweging komt.”
Traditioneel scoort het tweede kwartaal altijd beter dan het eerste (gemiddeld 12,6%), maar de afgelopen maanden was de stijging dus hoger. NVM-voorzitter Ger Hukker is tevreden met de cijfers, maar stelt dat de woningmarkt nog altijd moeizaam is. “Dit kwartaal was een klein lichtpuntje, zo een die extra opvalt als het buiten heel donker is. We hebben geen indicatie voor een structureel herstel. Veruit de meeste seinen staan op rood.”
Hukker ziet twee redenen voor de grote stijging van het aantal transacties: “Ten eerste was het vorige kwartaal buitengewoon slecht door alle politieke en economische onrust. Daarbij steekt het kwartaal daarna al snel goed af. Ten tweede is de reden voor de grote stijging simpel. Kopers hebben hun beslissing naar voren gehaald en geprofiteerd van de lage overdrachtsbelasting. Voordat de maatregelen uit het Lenteakkoord eind april bekend werden, was onduidelijk of de tijdelijk verlaagde overdrachtsbelasting ook na 1 juli verlengd zou worden. Veel kopers hebben daarom in de eerste weken van het kwartaal hun slag willen slaan. Inmiddels is duidelijk dat deze belasting op het lagere niveau van 2 procent blijft. De NVM juicht dat toe, want wij pleiten sinds jaar en dag voor structurele verlaging en liefst afschaffing van de verhuisboete.”
Kijk hier naar de martcijfers over het tweede kwartaal van de regio Tilburg.


02 juli:

Eindstand EK-poule Hart van Brabant Makelaardij/Hypotheek & Wonen

Het EK Voetbal 2012 zit er op. Spanje is de verdiende kampioen. Dit betekent ook dat de eindstand van de EK-poule van kantoor is opgemaakt. Wij feliciteren Rikkert van der Valk met zijn overwinning. De prijs zal binnenkort zijn kant uit gaan.
Iedereen bedankt voor deelname aan de poule.

29 juni:

Nieuwsbrief juni

Lees hier onze laatste nieuwsbrief.

18 juni:

Verkopersavond

Op donderdag 14 juni jl. organiseerde Hart van Brabant Makelaardij voor alle verkopers een voorlichtingsavond. Diverse sprekers waren uitgenodigd om alle verkopers een optimaal beeld te geven van de woningmarkt op dit moment.
Voor deze avond was de samenwerking gezocht met een ander gerennomeerd Tilburg NVM-kantoor OMM Makelaars uit de Reeshof. Juist in deze tijd dienen makelaars de krachten te bundelen en deze avond was hier een goed voorbeeld van. Verkopers kregen achtereenvolgens diverse presentatiea van genodigden. De avond begon met uitleg over de Tilburgse woningmarktcijfers van Jeffry van Dongen van de NVM. 
Lees hier het verslag van de avond.

16 juni:

Vrijstaand wonen in Koolhoven

Sinds kort is het mogelijk om één van de laatste vrije kavels in Koolhoven te kopen in combinatie met een vrijstaande woning.
Samen met Brummelhuis is het al mogelijk om een kavel met vrijstaande woning aan te kopen vanaf € 413.500,- vrij op naam.
Brummelhuis heeft ruime ervaring in het ontwerpen en bouwen van woningen in verschillende stijlen en dus ook in de jaren 30 stijl van Koolhoven. Samen met de ontwerpers van Brummelhuis komt de realisering van uw droomhuis dichtbij.  U vertelt globaal hoe uw perfecte huis er uit ziet, en Brummelhuis bouwt hierop verder met goede suggesties.
Om het u gemakkelijk te maken heeft Brummelhuis al diverse ontwerpen gemaakt, speciaal voor de kavels in Koolhoven.

05 juni:

EK-Poule

Over 3 dagen start het EK-Voetbal!
Doe nu mee met de EK-poule van Hart van Brabant Makelaardij en Hypotheek & Wonen.

Deelname is geheel gratis.

Schrijf je hier in voor deelname.

31 mei:

Nieuwsbrief mei

De nieuwsbrief van de maand mei is uit. Lees hem hier.


30 mei:

Overdrachtsbelasting nu definitief 2%

Vrijdag 25 mei jl. heeft de Staatssecretaris van Financiën besloten dat de overdrachtsbelasting na 1 juli 2012, vooruitlopend op de wetswijziging, twee procent blijft bij de aankoop van een woning.

Door het besluit van de Staatssecretaris hoeft niet te worden gewacht op stemming in beide Kamers.

Klik hier voor het besluit van de Staatssecretaris.


26 mei:

Uniek nieuwbouwproject KADE16 binnenkort in verkoop!

Wat is er mooier dan uw eigen droomhuis realiseren? Helemaal naar uw eigen wens en smaak, met uw eigen indeling, diepte woning, gevelindeling, materialen, vloeren, wanden. Bij de 16 nieuw te bouwen fabriekswoningen aan het Tilburgse Lourdesplein zit u zelf met de architect aan tafel.
ZATERDAG 2 JUNI VAN 11:00 TOT 13.00 UUR IN DE ZAAK IN TILBURG.
Om u op weg te helpen en meteen inzicht te geven in de kosten, heeft de architect een aantal indelingsmogelijkheden geschetst. Wij vertellen u aan de hand van een schaalmodel graag alles over de mogelijkheden voor uw droomhuis, de prijs en uw persoonlijke ontwikkeltraject. De KADE16 fabriekswoningen hebben een prijsindicatie vanaf ongeveer € 275.000,- voor circa 535 m³ casco vrij op naam. Persoonlijke wensen bepalen de uiteindelijke prijs. U hebt volop gelegenheid om vragen te stellen.
Tot ziens op zaterdag 2 juni!
Tijdstip: 11:00 - 13:00
Locatie: De Zaak, Lourdesplein 1, 5017 AK Tilburg
Klik hier voor meer informatie over het project.


23 mei:

Aanstaande dinsdag 29 mei inspiratieavond nieuwbouw

Altijd al een droomwoning in Noord-Brabant willen bouwen? Kom dan dinsdag 29 mei naar de Inspiratieavond. In de showroom van villabouwer Livingstone Breda (Vossenberg 4, Breda) heten wij u vanaf 18.30 uur welkom. Kom gerust langs, een afspraak maken is niet nodig!
Tijdens een Inspiratieavond leggen wij de eerste bouwsteen voor uw droomproject. Maak 29 mei tussen 18:30 en 21:00 kennis met Livingstone en bekijk de mogelijkheden voor uw eerste schetsontwerp.
Klik hier voor meer informatie.


29 april:

Nieuwsbrief april

Lees hier de nieuwsbrief van deze maand.


18 april:

De Vrij-Op-Naam-Weken zijn weer begonnen!

Vanaf vandaag tot en met 7 mei aanstaande wordt een gedeelte van ons aanbod vrij op naam aangeboden. De overdrachtsbelasting en de notariskosten voor de levering worden dan betaald door de verkoper!
Lees hier meer informatie over deze actie en/of bekijk hier het aanbod.


31 maart:

Droomwoning gezien tijdens de NVM Open Huizen Dag?

Laat je dan aanstaande disndag 3 april voorlichten over de do's en don'ts bij de aankoop van een woning. Onze aankoopspecialisten staan voor u klaar!
Locatie: kantoor Hart van Brabant Makelaardij
Tijdstip: tussen 17:00 en 20:00 (vrije inloop)


30 maart:

De maandelijkse nieuwsbrief is weer uit

Klik hier voor de nieuwsbrief


18 maart:

Kom naar de SNS Woonmarkt op 21 maart aanstaande

Er komt veel kijken bij het kopen van een huis. We kunnen ons voorstellen dat je hierover vragen hebt. Hoe zit het met de hypotheekrenteaftrek? Is het nodig om een samenlevingscontract te nemen? En hoe onderhandel je over de prijs? Om je te helpen voorbereiden op het kopen van een huis organiseert de SNS Winkel Tilburg SNS Woonmarkt.
Naast een SNS Hypotheekadviseur is een notaris en een makelaar aanwezig aan wie je al je vragen kunt stellen.
Kom dus naar de SNS Woonmarkt op woensdag 21 maart aanstaande om 19:30 in De Harmonie, Stationsstraat 26 te Tilburg.
Kijk voor meer informatie op www.snsbank.nl/woonmarkt


15 maart:

informatieavond De Stadswachter

Niet alleen zorgeloos wonen, maar nu ook zorgeloos kopen dankzij het unieke Don't Worry-principe.
Laat u aanstaande dinsdag 20 maart tussen 18:00 en 19:30 vrijblijvend informeren.
Locatie Villa: De Vier Jaargetijden, Noordstraat 36 (parkeren kan voor de deur) te Tilburg.
Klik hier voor meer informatie over De Stadswachter.


02 maart:

Nieuwsbrief februari

Onze nieuwsbrief is weer uit. Bekijk hem hier.


17 februari:

Vanaf morgen hebben wij nieuw aanbod: Wonen in Kruikenstad

Klik hier voor ons aanbod in Kruikenstad
in verband met carnaval is ons kantoor op maandag 20 februari gesloten.


13 februari:

Maak nu uw woonwensen bekend


31 januari:

Nieuwsbrief janauri

Onze nieuwsbrief is weer uit. Bekijk hem hier.


5 januari:

Overbruggingsgarantie

Recent heeft ons kantoor een overeenkomst gesloten als preferred partner met het Centraal Bureau Overbruggingsgarantie. Dit houdt in dat wij bij ons hele aanbod kunnen vermelden dat koper en verkoper gebruik zouden kunnen maken van de Overbruggings-garantie.

De Overbruggingsgarantie is een financiële compensatie voor een koper met dubbele woonlasten. De regeling houdt in dat een gedeelte van de koopsom van de nieuwe woning bij de notaris is depot blijft en dat uit dat depot elke maand een bedrag aan de koper wordt overgemaakt. In overleg tussen koper en verkoper loopt deze regeling 1 of 2 jaar, maar nooit langer dan de periode dat de oude woning te koop staat.
Klik hier voor meer informatie over de Overbruggingsgarantie.


29 december:

Hart van Brabant Makelaardij nu ook te vinden op facebook

De rol van social media voor de makelaardij wordt steeds belangrijker. Uiteraard springt Hart van Brabant Makelaardij hier ook op in. Naast ons eigen youtube-kanaal en twitter, nu dus ook een eigen facebookpagina.

Bezoek onze facebookpagina en laat  uw mening horen. Geef ook aan u de pagina leuk vindt. Onder alle 'vind ik leuk' die we dit jaar nog ontvangen verloten we een fles heerlijke prosecco. Een beter begin van het nieuwe jaar is bijna niet denkbaar.

23 december:

Nieuwsbrief december

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief.


18 december:

Vrij-op-Naam-Weken: wegens succes verlengd tot en met 31 december!

Op 19 november startte Hart van Brabant Makelaardij met een unieke actie: de Vrij-op-Naam-Weken. Ruim 20 woningen en appartementen werden een maand lang vrij op naam in plaats van kosten koper aangeboden.
De markt reageerde zeer positief op deze actie. Er was extra aandacht voor dit aanbod. Dit kwam ook terug tijdens het open huis van 10 december jl.
Inmiddels lopen er diverse onderhandelingen en is de eerste verkoop gerealiseerd.
Om iedereen nog een kans te geven om gebruik te maken van deze actie is de actie verlengd tot en met 31 december aanstaande. Laat deze kans niet aan u voorbij gaan en profiteer in de laatste weken van het jaar van deze unieke actie.
Kijk hier voor meer informatie.


15 december:

Informatieavond De Stadswachter

Recent is de verkoop gestart van de 30 unieke koopappartementen in het nieuwbouwproject 'De Stadswachter'. Het project wordt gerealiseerd op de locatie waar voorheen AtotZ meubelen was gevestigd. Dit unieke project, waarbij het opleveringsniveau van de appartementen extra hoog is door onder meer het Habidrome-label, ligt midden in het centrum en heeft dus werkelijk alle faciliteiten op loopafstand.
Op maandag 19 december van 19:00 tot 21:00 kunt u zich vrijblijvend laten informeren in café Anvers (Entrepot) aan de Oude Markt 10-12 in Tilburg.


08 december:

Komende zaterdag 10 december Hart van Brabant Open Huizen Route

Zaterdag 10 december zijn tussen 11:00 en 12:30 21 woningen en appartementen vrij te bezichtigen.
Bovendien geldt dat alle woningen worden aangeboden tegen een vrij op naam (v.o.n.) vraagprijs. Dit betekent dat de overdrachtsbelasting en kosten voor de levering door de verkoper worden betaald. Een groot voordeel waar elke koper nu nog van kan profiteren.
Klijk hier voor de adressen waar het open huis is.


30 november:

Nieuwsbrief november

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief.


19 november:

De Vrij op Naam-Weken zijn begonnen!

In de periode van 19 november tot en met 18 december wordt een gedeelte van ons aanbod vrij op naam aangeboden. De overdrachtsbelasting en de notariskosten voor de levering worden dan betaald door de verkoper!
Kijk hier voor de deelnemers aan de Vrij op Naam-Weken.


15 november:

Aaanstaande zondag informatiemiddag vrije kavels Koolhoven-West

In de wijk Koolhoven-West zijn de laatste 14 vrije kavels binnen het project EigenHof te koop. Vanaf nu bestaat er ook de mogelijkheid om een kavel te kopen met gebruikmaking van de Overbruggingsgarantie. De Overbruggingsgarantie biedt de zekerheid aan kopers dat dubbele woonlasten tijdens de bouw van de woning worden gecompenseerd. Op zondag 20 november aanstaande is er in het informatiecentrum Koolhoven een informatiebijeenkomst hierover.
Tijdens de informatiemiddag is er uiteraard gelegenheid om uitgebreid voorgelicht te worden over het hele traject inclusief de Overbruggingsgarantie. Ook zijn er diverse andere partijen aanwezig. Zo zijn er architecten die een eerste schets kunnen maken van een woning en er zijn vertegenwoordigers van bouwondernemers aanwezig om meer te vertellen over het bouwen van een huis.
Volgens makelaar Koen Timmermans wordt het een interessante middag en spreekt hij van een allerlaatste kans voor mensen die graag een huis willen bouwen. Met kavels die variëren in oppervlakte van circa 380 m² tot en met 660 m² is er voldoende keus voor iedereen. En met een vanafprijs van € 178.500,- v.o.n. ook heel bereikbaar.
De informatiemiddag is zondag 20 november tussen 11:00 en 14:00 in het informatiecentrum Koolhoven (hoek Koolhovenlaan en Vlijmenstraat). Aanmelden is niet nodig.


31 oktober:

Nieuwsbrief oktober

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief.


05 oktober:

Woningmarktcijfers 3e kwartaal

De woningmarkt kende in derde kwartaal van 2011 een stijging van het aantal transacties met 4% ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Het aantal verkochte woningen door NVM-makelaars bedroeg 22.767 (gehele markt 30.600). De verlaging van de overdrachtsbelasting van 6 procent naar 2% per 1 juli jl. leidde direct tot een opleving van het aantal woningverkopen, maar deze stijging heeft zich in de maanden daarna niet doorgezet. Zeker in de maand september vielen de verkopen tegen. De NVM wijt het uitblijven van herstel aan het in augustus weer gedaalde consumentenvertrouwen. Het onzekere financiële klimaat, de dreigende recessie en de eurocrisis maken consumenten terughoudend. De prijs van de gemiddeld verkochte woning daalde in het afgelopen kwartaal met 1,1% tot 231 duizend euro. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) in haar analyse van de woningmarkt over het derde kwartaal van 2011, die vandaag is gepresenteerd*.


27 september:

Nieuwsbrief september

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief.


22 september:

Start verkoop De Stadswachter

Op de locatie van de voormalige locatie van meubelzaak A tot Z (Piusstraat/Koningplein) wordt niewbouwproject De Stadswachter gerealiseerd. Een uniek project van 30 appartementen met onder meer ruime balkons en privé parkeerplaats.
Kom woensdag 28 september tussen 18:00 en 20:00 naar het Factorium (Koningsplein 11A, entree via Bisschop Zwijssenstraat) en maak kennis met deze unieke appartementen.
Klik hier voor meer informatie.


01 september:

Nieuwsbrief augustus

Klik hier voor de laatste nieuwsbrief.


01 augustus:

Nieuwsbrief juli

Bekijk hier onze nieuwsbrief.


01 juli:

Overdrachtsbelasting verlaagd naar 2%

Om het vertrouwen in de koopmarkt te versterken wordt de overdrachtsbelasting tijdelijk verlaagd. Voor de periode van 15 juni 2011 tot 15 juni 2012 gaat het tarief van zes naar twee procent. Het moment van de juridische overdracht van de woning is daarbij bepalend.
Het kabinet wil het eigenwoningbezit bevorderen omdat dit bijdraagt aan opbouwen van eigen vermogen, de zelfredzaamheid van burgers en de leefbaarheid van buurten en wijken
De lagere overdrachtsbelasting is zowel gunstig voor starters op de woningmarkt - bijvoorbeeld huurders die een woning willen kopen - als voor doorstromers, omdat die hun oude woning gemakkelijker kunnen verkopen. In combinatie met het handhaven van de hypotheekrenteaftrek moet de verlaging van de overdrachtsbelasting leiden tot een impuls voor de woningmarkt.


20 juni:

Dinsdag 21 juni aankoop-avond

U heeft afgelopen zaterdag een leuke woning gezien en vraagt zich nu of, hoe verder? Kom voor een vrijblijvend advies naar ons kantoor.
U bent op dinsdagavond 21 juni tussen 17:00 en 20:00 van harte welkom op ons kantoor. Kom langs en laat u, onder het genot van een kopje koffie, vrijblijvend informeren over deskundige aankoopbegeleiding.


08 juni:

Hart van Brabant Makelaardij prominent in beeld op RTL4

Gisterenavond was de uitzending van het TV-programma Welcome Home. In dit programma laat Natsja Froger bijzondere mensen na een zware periode in een opgeknapt huis weer écht thuis komen.

Gisteren was te zien hoe mensen die bij Hart van Brabant Makelaardij een woning hadden gekocht verrast werden doordat hun nieuwe woning werd opgeknapt.

De kopers kregen nadat zij de woning hadden gekocht te horen dat hun dochter ernstig ziek was. De familie heeft daardoor het initiatief genomen om hen op te geven voor dit programma.
Wij wensen de familie een goed herstel van de dochter toe en veel geluk en woonplezier in de nieuwe woning.


Meer nieuws...

Spotlight

Vesuviusstraat 3

Vesuviusstraat 3

te TILBURG

Bouwjaar: 1995
Inhoud: 315m³
Vraagprijs: € 195.000,- k.k.
Type: tussenwoning

Van Hessen-Kasselstraat 47

Van Hessen-Kasselstraat 47

te TILBURG

Bouwjaar: 1989
Inhoud: 245m³
Vraagprijs: € 135.000,- k.k.
Type: tussenwoning

Midslandstraat 89

Midslandstraat 89

te TILBURG

Bouwjaar: 1998
Inhoud: 330m³
Koopsom: € 147.900,- k.k.
Type: tussenwoning

NIEUWSBRIEVEN

maart
februari
januari

Bekijk hier de nieuwsbrieven uit eerdere jaargangen.

Neem een kijkje in ons aanbod dat binnenkort te koop is:

Hart van Brabant Makelaardij Pand

Ons kantoor: Villa Constance

Hart van Brabant Makelaardij
Spoorlaan 432
5038 CX Tilburg
T 013 - 5 835 000
info@hartvanbrabantmakelaardij.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:30
Dinsdag geopend tot 20:00
Zaterdag: 09:30 - 13:00

Voldoende parkeergelegenheid achter ons kantoor.